Vaccination Helsingborg

Vaccin och vaccinationer är av självklara skäl något som man funderar över inför en utlandsvistelse.

Hur fungerar det?
Vad bör man tänka på?
Vilket vaccin gäller i olika länder och världsdelar?
Behöver man oroa sig för biverkningar?

Hos oss på Vida Världens Vaccin i Helsingborg får du svaren på dessa frågor och dessutom tips och råd som täcker in allt som en utlandsvistelse kan tänkas innebära när det gäller vaccinationer.

Så fungerar det

Något som är viktigt att tänka på från början är att vara ute i god tid. Vad detta innebär rent konkret kan variera från individ till individ och givetvis också på resmålet så vi rekommenderar att Du kontaktar oss redan när resan är bokad.  Givetvis kan du även titta in hos oss även vid kortare varsel så ser vi vad vi kan göra för dig. Vår mottagning finns på Drottninggatan 62 i Helsingborg och våra öppettider finner du här på sidan.

Viktigt att tänka på

Vi på Vida Världens Vaccin besitter en genuin kompetens när det gäller vaccinationer. Vi har bred erfarenhet av olika sorters kunder, av den ensamme backpackern såväl som av barnfamiljen. Det bör framhållas att barn som inte vaccinerats mot vissa sjukdomar såsom röda hund och påssjuka bör vaccineras även mot dessa innan utlandsvistelsen. Kontakta oss så berättar vi mer i detalj vilka vaccinationer som kan komma i fråga.

Rätt vaccin för din resa

Rätt vaccin och rätt vaccination är givetvis beroende av resmålet och förhållandena som råder där, den kan skifta tämligen brett mellan världsdelar och även mellan länder och regioner. Exempelvis är vaccination mot Gula febern obligatoriskt när det gäller vissa länder i Afrika och Sydamerika medan vaccination mot Hepatit A och B i princip alltid är att rekommendera,  oavsett resmål. Om man ska uppehålla sig i urban miljö eller på landsbygden spelar också stor roll, vad gäller det sistnämnda så är det viktigt att skydda sig mot polio och stelkramp, liksom mot malaria.

Biverkningar

När det gäller vaccin så är det många som har frågor vad gäller biverkningar. Det kan vara skönt att veta att det handlar om just detta och inte sjukdom när man kommer hem ifrån vaccinationen och börjar må lite krassligt. Att känna sig illamående, ha brist på aptit eller att vara allmänt dåsig är exempel på tillstånd som man kan känna av efter vaccination, hur eller hur mycket dessa yttrar sig kan variera från individ till individ men om du funderar kring detta så har vi svar på det mesta.

Vi finns centralt beläget i Helsingborg, på Drottninggatan vid konserthuset. Vaccination är viktigt men det behöver inte vara något att gå och undra kring.

Svaren finns hos Vida Världens Vaccin!